VIRGINIA STATE BUILDING CODE TECHNICAL REVIEW BOARD

INTERPRETATTION

Interpretation Number: 3/2019
Code: Virginia Plumbing Code/2015
Section No(s): Section 410.4
410.4 Substitution.

Where restaurants provide drinking water in a container
free of charge, drinking fountains shall not be required in
those restaurants. In other occupancies where drinking
fountains are required, water dispensers shall be permitted
to be substituted for not more than 50 percent of the
required number of drinking fountains.

QUESTION #1: May the faucet of a pantry sink be used as a required
water dispenser?

ANSWER: No, the term water dispenser is used in the drinking
fountain section of the code and is specific to that use so it
needs to be accessgsible; therefore, a sink with a faucet is not an
appropriate means of substituting for a required drinking
fountain.

This Official Interpretation was issued by the State Building
Code Technical Review Board at its meeting of November 15, 2019.
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